Το ValveCare είναι ένα μοναδικό σύστημα παροχής χημικού πρόσθετου, σχεδιασμένο αποκλειστικά για όλα τα συστήματα της Prins. Το σύστημα αυτό είναι κατάλληλο για όλες τις μηχανές καύσης με εναλλακτικά καύσιμα όπως το υγραέριο και το πεπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG). Το ValveCare χρησιμοποιείται για να παρέχει στον κινητήρα τη σωστή δοσολογία από ένα ειδικά παρασκευασμένο χημικό πρόσθετο το οποίο αποτρέπει την πρόωρη φθορά των βαλβίδων και των εδρών τους.

Γιατί να επιλέξω το σύστημα ValveCare;

Οι βαλβίδες και οι έδρες των βαλβίδων μερικών κινητήρων είναι περισσότερο επιρρεπείς στη φθορά όταν οδηγείτε με υγραέριο ή CNG. Αυτό δεν ισχύει με τη βενζίνη, καθώς ένα χημικό πρόσθετο που βρίσκεται στο καύσιμο λιπαίνει τις βαλβίδες και τις έδρες. Αυτό το χημικό πρόσθετο δεν υπάρχει στο υγραέριοκαι το CNG. Με την καινοτομία του συστήματος ValveCare, γίνεται δυνατός ο ψεκασμός αυτού του χημικού μέσα στον κινητήρα υπό πίεση, μαζί με το υγραέριο ή το CNG. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται αισθητά η φθορά των βαλβίδων και των εδρών τους.

Πώς λειτουργεί το ValveCare;

Το σύστημα ValveCare αποτελείται από μία αντλία παροχής και μία μονάδα παροχής. Με το που αλλάζει ο κινητήρας σε λειτουργία υγραερίου/CNG, η αντλία παροχής ενεργοποιείται και το χημικό πρόσθετο ValveCare αρχίζει να ρέει υπό πίεση μέσα στη μονάδα παροχής. Η μονάδα παροχής ValveCare κάνει δυνατή μία 100% ισομερή διάχυση σε όλους τους κυλίνδρους (μέχρι 10 κυλίνδρους).

Το σύστημα ValveCare επικοινωνεί απευθείας με το σύστημα της Prins στο όχημα και, σε περίπτωση που αδειάσει η φιάλη του ValveCare, προειδοποιεί τον οδηγό μέσω ηχητικού μηνύματος από τον διακόπτη της Prins που είναι τοποθετημένος στον πίνακα οργάνων του οχήματος. Σε περίπτωση άδειας φιάλης, το σύστημα θα γυρίσει σε λειτουργία βενζίνης αυτόματα μετά από 60 λεπτά, έτσι ώστε να παρέχει τη μέγιστη προστασία στη μηχανή. Σε αυτή την περίπτωση, ο οδηγός μπορεί να αντικαταστήσει την άδεια φιάλη μόνος του ή να απευθυνθεί σε έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Prins.

Το ValveCare είναι μοναδικό στο ότι η παροχή του χημικού πρόσθετου γίνεται βάσει του φορτίου της μηχανής και της πραγματικής κατανάλωσης καυσίμου, καθώς και στο ότι η διάχυση του ρευστού γίνεται 100% εξίσου σε όλους τους κυλίνδρους. Κατά συνέπεια, η μηχανή είναι πάντοτε προστατευμένη μέσω της ανάλογης ποσότητας του χημικού πρόσθετου, ακόμη και στην περίπτωση των υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων. Καθώς παρέχεται πάντοτε η ακριβής ποσότητα του πρόσθετου που χρειάζεται, η κατανάλωση του χημικού πρόσθετου είναι ιδιαίτερα οικονομική.

Εγκατάσταση

Το σύστημα ValveCare μπορεί να εγκατασταθεί από έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Prins σε οποιοδήποτε όχημα που είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα της Prins.

Οφέλη του Συστήματος Valve Care

  • Εφαρμόσιμο σε όλες τις μηχανές που είναι εξοπλισμένες με ένα σύστημα της Prins.
  • Πάντοτε η ακριβής παροχή του χημικού πρόσθετου ValveCare βάσει της πραγματικής κατανάλωσης υγραερίου/CNG.
  • Οικονομική κατανάλωση λόγω της σωστής παροχής.
  • Μειώνει τη φθορά των βαλβίδων και των εδρών τους.
  • Πλήρως αυτόματη λειτουργία.
  • Εφαρμογή και σε υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες.
  • Μέγιστη απόδοση, ακόμη και με βαριά φορτία.
  • Ισοκατανομή του χημικού πρόσθετου ValveCare σε όλους τους κυλίνδρους μέσω της μοναδικής μονάδας παροχής.
  • Ο βομβητής του συστήματος της Prins θα ακούγεται όταν θα τελειώνει το χημικό πρόσθετο ValveCare.