Έχεις απορίες; Ρώτα τον boss!

Τι προέλευσης είναι τα συστήματα κινητήρων που εκπροσωπείτε;

Παρακολουθώντας τις συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις εδώ και χρόνια, έχουμε επιλέξει να συνεργαζόμαστε μόνο με τους καλύτερους. Η Μπίρμπος Υγραεριοκίνηση είναι επίσημος αντιπρόσωπος της κορυφαίας ολλανδικής PRINS Autogas Systems B.V.,αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της ICOM Italia και τηςGFi Alternative Fuel Systems.

 

Είναι ασφαλής η χρήση του Υγραερίου;

Η χρήση του υγραερίου στα Ι.Χ. επιβατικά και επαγγελματικά αυτοκίνητα είναι απολύτως ασφαλής και νόμιμη (ΥΠ.ΑΠΟΦ. 18586/618 20/03/2000).Το κύκλωμα τροφοδοσίας είναι κλειστού τύπου και δεν περνάει από το χώρο των επιβατών. Είναι κατάλληλα εφοδιασμένο με ειδικές βαλβίδες ασφαλείας που διακόπτουν την παροχή υγραερίου σε τυχόν διαρροή.

Όλα τα εξαρτήματα είναι δοκιμασμένα στις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, εφοδιασμένα με πιστοποιητικά καταλληλότητας.

 

Μπορεί ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο βενζίνης να μετατραπεί σε βενζίνης-υγραερίου; Πόσο δύσκολη είναι αυτή η μετατροπή;

Όλα τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε υγραεριοκίνητα ενώ ταυτόχρονα μπορούν με το πάτημα ενός διακόπτη να κινηθούν με βενζίνη. Η μετατροπή είναι σύντομη και απλή διαδικασία που πρέπει πάντα να γίνεται από εξουσιοδοτημένα συνεργεία με έμπειρους τεχνικούς, όπως η Μπίρμπος Υγραεριοκίνηση, και να συνοδεύεται με εγγύηση για το κιτ εγκατάστασης.

 

Υπάρχει μυρωδιά στην καμπίνα του αυτοκινήτου που κινείται με υγραέριο;

Όχι, καμία. Το Υγραέριο στη φυσική του μορφή είναι άοσμο, γι΄αυτό και του προσδίδεται τεχνητά η χαρακτηριστική οσμή του με τη χρήση ειδικών ουσιών (Μερκαπτάνες), προκειμένου να γίνεται άμεσα αντιληπτή η παρουσία του, σε πιθανή περίπτωση διαρροής. Η πολύ προηγμένη τεχνολογία της μετατροπής των οχημάτων όμως, εξασφαλίζει ότι κάτι τέτοιο είναι εντελώς απίθανο να συμβεί.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Υγραερίου (LPG) σε σχέση με το Φυσικό Αέριo (CNG);

 • Χρήση φιάλης τύπου ρεζέρβας και συνεπώς εξοικονόμηση χώρου στο πορτ μπαγκάζ.
 • Μεγάλο δίκτυο πρατηρίων ανεφοδιασμού (πάνω από 1000 πρατήρια πανελληνίως).
 • Φθηνότερη εγκατάσταση.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του Υγραερίου σε σχέση με την βενζίνη;

 • 100% ασφάλεια συγκριτικά με το ντεπόζιτο της βενζίνης. Επίσημες μελέτες αποδεικνύουν ότι, σε οποιαδήποτε περίπτωση ατυχήματος, το σύστημα υγραερίου παραμένει ανέπαφο.
 • Μεγαλύτερη αυτονομία λόγω χάρη στο διπλό ρεζερβουάρ και ελευθερία επιλογής (εναλλαγή χρήσης βενζίνης – υγραερίου με ένα κουμπί)
 • Έως και 50% εξοικονόμηση στο κόστος αγοράς σε σχέση με την τιμή της βενζίνης (super/αμόλυβδη) και του diesel κίνησης.
 • Γρήγορη απόσβεση του κόστους μετατροπής κυρίως για οχήματα μεγάλου κυβισμού που διανύουν αρκετά χιλιόμετρα εντός και εκτός πόλης.
 • Αποδεδειγμένα μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι και 80% λιγότερα οξείδια του αζώτου και 20% με 40% λιγότερους υδρογονάνθρακες, σε σχέση με τον κινητήρα βενζίνης. Συνεπώς, μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.
 • Αισθητά μειωμένη φθορά του κινητήρα
 • Μεγαλύτερη διάρκεια στα τακτικά service του αυτοκινήτου και μικρότερο κόστος.
 • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής καταλύτη.

 

Εάν επιλέξω Υγραεριοκίνηση, θα πληρώσω λιγότερα τέλη κυκλοφορίας;

Προς το παρόν δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία που να επιτρέπει τη μείωση στα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα που κινούνται με υγραέριο.

 

Είναι διαδεδομένη η χρήση του Υγραερίου κίνησης;

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Υγραεριοκίνηση χρησιμοποιείται σε πάνω από 7 εκατομμύρια αυτοκίνητα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 3% του συνόλου, ποσοστό που την καθιστά το πιο ευρέως διαδεδομένο εναλλακτικό καύσιμο. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο όμως παρουσιάζει σταθερά ανοδική τάση.

 

Θα μπορώ να εφοδιάζομαι εύκολα το Υγραέριο;

Το δίκτυο διανομής υγραερίου έχει φτάσει να απαριθμεί πάνω από 1000 σημεία ανεφοδιασμού συνολικά σε όλη την επικράτεια της χώρας και άρα η εξυπηρέτηση που προσφέρει είναι πανελλαδική.